Skip to main content
Målarlivet

Fattar inte hur du hinner måla så mycket

By 11 augusti 20222 Comments

Då och då får jag den kommentaren. “Jag fattar inte hur du hinner måla så mycket!” Jag kan förstå det. Jag jobbar med annat fyra dagar i veckan. Jag har två barn. Jag har hus. Jag har hund. Och jag målar många timmar varje vecka. 

När någon förundras över att jag hinner måla mycket brukar jag tänka på allt det jag inte gör. Häcken runt vår tomt är inte prydligt klippt som grannarnas. Utanför ateljéfönstret står en tistel som vuxit sig snart två meter hög. Jag går inte till frisören. Jag putsar inte fönstren. Jag fixar inte blomarrangemang i krukor utanför ytterdörren. Jag går inte på högintensiva cardio-pass på STC. Jag är ingen fotbollsmamma. Jag tackar nej till AW:s jag inte vill gå på. Jag köper inte nya kläder. Jag går inte på stan. Jag träffar sällan kompisar. Jag reser inte. Jag tapetserar inte om den roströda fondväggen i köket. Jag väljer inte blandare och kakel och styr upp en badrumsrenovering. 

Därmed inte sagt att jag lägger all ledig tid på att måla. Mest gör jag annat. Jag lagar mat, jag går i skogen, jag pratar med min pappa och syster i telefon, jag går skrivarkurs, jag joggar, jag nattar och lyssnar och tvättar och fixar matsäck och tar cykelturer. Men jag är vaksam med tiden, jag prioriterar måleriet och ser till att det får plats. Det ska tilläggas att mina barn börjar bli stora och är i skolåldern; det gör skillnad.

Nu ska jag måla en stund istället för att dammsuga köket!

2 Comments

Lämna en kommentar